Selecteer een pagina

Ontwerp van een interactief werkboek voor een challenge voor aanstaande virtueel assistenten

door | jun 6, 2024

Op vrijdag 8 maart 2024 stuurde Daniëlle mij een audiobericht op mijn What’s app.
Ze wilde in mei graag een lancering doen. Een soort van challenge voor aanstaande Virtueel Assistenten, een eerste stap voordat ze in haar programma stappen.

Daniëlle Leuvering is de CEO van de VA Business Academy. Zij geeft opleidingen voor aanstaande Virtueel Assistenten. Binnen 6 maanden leer je hoe je je eigen online bedrijf opzet als Virtueel Assistent. In 2017 volgde ik deze opleiding tot Virtueel Assistent en in 2019 deed ik bij haar de vervolgopleiding.
Sindsdien word ik regelmatig door haar gevraagd om taken op te pakken voor de marketing en visuele communicatie van haar bedrijf.

Interactief werkboek
Voor de challenge, die ze in mei 2024 wilde starten, had ze een werkboek nodig, dat niet alleen inspirerend is, maar ook praktisch en duurzaam. Het werkboek wordt in fasen uitgegeven, module voor module, aan de deelnemers van de challenge. Het werkboek moest niet zomaar een verzameling aan informatie zijn, maar een visueel aantrekkelijk en interactief invulboek. Het werkboek uitprinten is daarbij niet nodig, want een Canva sjabloon maakte het mogelijk om het werkboek digitaal in te vullen, wel zo duurzaam. 😉

Eerste voorstel
Daniëlle had net in de lente een fotoshoot gedaan en met deze prachtige foto’s kon ik aan de slag gaan met het werkboek. Dan begint er voor mij een creatieve ontdekkingsreis in Canva. De visuele taal van de foto’s probeer ik dan te vangen in een lay-out van het werkboek. Ik speel met de lettertypen en visuele accenten. Zo creëer ik een eerste voorstel van ca. 5 pagina’s dat de kern van Daniëlle haar persoonlijkheid en datgene wat ze uit wil stralen vastlegt.

Samen iets moois creëren
Als ik de reactie van Daniëlle op het eerste voorstel ontvangen heb, overleggen we wat haar het meeste aanspreekt en dat neem ik dan mee in het verdere ontwerp van het werkboek. Waarbij het, vooraf door een copywriter gecontroleerde, Word document het kompas is voor de samenstelling van het ontwerp. Stap voor stap, pagina voor pagina, bouw ik het werkboek op. Bij elke stap in het proces vindt er een terugkoppeling plaats met Daniëlle, een moment van evaluatie en afstemming om ervoor te zorgen dat we de visie voor de challenge tot leven brengen op elke pagina van het werkboek. Een fantastische co-creatie!

“Ik ben zelf ook altijd verliefd op het ontwerp dat ik maak. 🥰”

Audiobericht Daniëlle:

“Ja, dat snap ik! Ziet er echt heel mooi uit.”

Only Good Vibes
Bij iedere module wordt er een aanmoedigende quote gedeeld in het werkboek. En het leuke hiervan is, dat we deze inspirerende quotes hebben omgetoverd tot telefoonachtergronden, zodat je die positieve vibes overal met je mee kunt nemen. Elke keer dat je je telefoon oppakt, word je begroet door een boost van enthousiasme en vastberadenheid op je pad naar een succesvol VA-bedrijf. Het mooie hiervan is, dat ook van de telefoonachtergronden sjablonen zijn gemaakt, zodat je deze zelf perfect passend kunt maken bij jouw stijl en smartphone.

Juni en september 2024 staan al geblokkeerd in mijn agenda. Waarom? Omdat er tijdens de laatste maanden van dit jaar 2 challenges door Daniëlle gepland staan, waarvoor weer prachtige werkboeken gemaakt mogen worden. Ik heb in ieder geval voor dit werkboek deze reactie van Daniëlle mogen ontvangen:

Ik ben in totaal 16 uur met dit project bezig geweest en Daniëlle heeft de investering in mijn uren er binnen 1 lancering er dubbel uit verdiend! Ze heeft verder ook mooie complimenten over het werkboek ontvangen. Echt fantastisch!

Wil jij ook de klantbeleving in jouw marketing verrijken met onweerstaanbare ontwerpen?
Vul dan dit contactformulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.